Obnova turistického značení

denisa
Asociace

A máme pro letošek hotovo !!

V roce 2013 jsme dostali k obnově značení zelenou turistickou trasu z Opavy – Zlatníky, přes Nový Dvůr, Litultovice, Lhotky u Opavy, do Jánských Koupelí. Přesně čtyři celodenní úseky, dohromady 22 kilometrů značení. V uplynulých letech jsme již vždy byli hotoví dřív, ale letošní deštivé počasí způsobilo, že jsme nechali značení až na červen. Naštěstí se udělalo mezi dešti alespoň na dva dny krásně, a toho jsme museli využít.

Super bylo, že jsme měli tři auta a přišlo nás 23, což bylo báječné. Přišli malí i velcí. Je také moc prima, že se již můžeme rozdělit na více skupin, ve kterých je již vždy jeden nebo dva zkušenější značkaři, kteří mohou radit a vést ostatní. Rozdělili jsme do čtyř skupin a vyrazili na určené úseky. Samozřejmě na výchozí místa jsme se odvezli auty, za což moc děkuji řidičům. Ostatním děkuji za skvělou práci: kartáčování značek, jejich malování a vysekávání porostů kolem značek, aby byly vidět.

Sluníčko krásně hřálo, barvy dobře usychaly a až na drobnosti byly trasy poměrně v pořádku. Před třemi lety jsme tuto trasu značili také, takže jsme si vlastně kontrolovali svou práci. Nikomu se nic nestalo, vše jsme stihli ve výborném čase a závěrečná odměna, v podobě zmrzliny v centru Opavy, byla zcela zasloužená.

 

Tom Weicht, TOM Kadao, Opava

Fotografie: