Vánoční čas v oddílech

Hoďas
Asociace

Tomíci z TOM Stopaři Kovářská připravili adventní akci "Dobročinné dobroty". V zasněženém stánku při rozsvěcení vánočního stromku prodávali sladké dobroty připravené maminkami a oddílovými přáteli. Shromážděné příspěvky věnovali klientům Domova pro osoby se zdravotním postižením v Kovářské na nákup pomůcek.

TOM Dakoti a TOM Chippewa v České Lípě na táborových kamnech zase smažili topinky, byly to dobročinné topinky. Chléb jim dodali tomíci z Jirkova (Stopaři), který upekli v barokní peci u klubovny. Výtěžek z celé akce věnují kamarádovi Šímovi, který kvůli svému hendikepu potřebuje nákladná rehabilitační cvičení. 

TOM Tuři v Olomouci pořádali tradiční Živý Betlém, setkání se zpíváním koled, punčem a předáváním Betlémského světla.

Zajímavou tradici mají tomíci z TOM Vltavský Paprsek. Kromě zdobení klubovny vypouští v tůni u Vltavy krásné svíčkové lodičky.

TOM Magneti v Kamenickém Šenově oragnizují tradiční zdobení perníčků a adventních věnců. Díky těmto tomíkům se vánočně naladí každoročně stovky lidí.

Brněnský oddíl TOM Hvězda severu podnikl polární výpravu. Velmi bohatá sněhová nadílka udělala zimní vaření na sněhu hodně dobrodružným. Druhá vánoční akce tohoto oddílu už byla ale útulnější. Velká sváteční večeře, dárečky, lití olova, rozkrajování jablíček, pouštění ořechových skořápek a krmení zvířátek.

Další vydařené fotografie jsme zachytili od TOM Lesani z procházky kolem Kopřivnice, svíčky pod vánočním stromkem od TOM Zlaté Šípy a také zasněžený Karlštejn od TOM Klub lesní moudrosti.

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu