Šikulové slavili, oddíl měl abrahámoviny

omanek
Asociace

V Kralovicích máme oddíl Šikulů. Nadšení závodníci a vůbec všestranní tomíci, kteří pod vedením Karla Popela a jeho blízkých dělají našemu hnutí čest, měli v sobotu 5. února 2022 velký den. V místním kulturním domě se jich sešla víc než stovka (trošku zaúřadovala pandemie a termín jarních prázdnin) a vzpomínali, slavili, zpívali, dobrou vůli spolu měli. Slavili padesát let svého oddílu.

Pozvali mne - a jel jsem rád, původně na hodinku, ze které byly v dobré atmosféře nakonec hodiny tři. Karel, šéf oddílu a starosta městečka Kralovice v jedné osobě, čile metamorfoval. Při vzpomínkách na začátky oddílu byl v pionýrském (Šikulové začínali, podobně jako mnohé naše oddíly, jako pionýři), posléze oblékl svou košili z let osmdesátých či raných devadesátek, finále už bylo v závodnickém dresu soudobém. Program plynul lehce, vzpomínalo se při fotkách v dataprojekci i při hudebním vystoupení. Dojemné byly vzpomínky jedné z dávných spolupracovnic oddílu, autorky mnoha oddílových sloganů a písniček, šestaosmdesátileté Karlovy maminky. Pozdravila nás z promítacího plátna se vším elánem...

Kolik vzpomínek, kolik milé nostalgie, kolik výkřiků a připomenutí, jak vypadal i ten který tomík před třiceti či pětačtyřiceti roky. V nástupech, táborech, vodáckých vandrech - v tom všem by se našel nejeden vedoucí našeho spolku, jen dosadit jiné tváře.

Šikulové, do další padesátky přeju chuť, odhodlání, nadšení a stejně zapálené lidi, jako stojí ve vašem čele dneska.

Tomáš Novotný

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu