Schůzka na ministerstvu

lukas.husek
Asociace

V pondělí 7. září se na Ministerstvu školství, mládeže a zbytků tělovýchovy konala schůzka vedení tohoto úřadu se zástupci spolků.

Náměstek   ministra Karel Kovář  a státní tajemník Jindřich Fryč spolu s kolegy z odborů a oddělení, jichž se činnost spolků nějak dotýká, vyložili Aleši Sedláčkovi, Martinu Bělohlávkovi, Tomáši Novotnému, Ondřeji Šejtkovi a člence představenstva národní rady Vendule Nejedlé  svou představu spolupráce a komunikace centrálního úřadu se spolky v oblasti financování, metodiky či  investičních akcí. Pan náměstek anoncoval, že by letošní objem prostředků určených pro naši oblast měl zůstat zachován i v roce příštím, stejně tak programy, ve kterých jsou prostředky rozdělovány. K. Kovář nevyloučil mírný posun termínů vyhlášení a odevzdání grantů v oblasti neinvestičních akcí. 

Šéf České rady dětí a mládeže požádal vedení resortu, aby pro rok 21   zachovalo dosavadní strukturu dotačního programu , tedy umožnilo  malým (místním)  spolkům vstoupit se svými projekty do dotačních výzev, jakkoliv je to pro ministerstvo administrativně zatěžující. Argument nejistoty stran financování od obcí a krajů v současné coronavirové situaci (a také vzhledem ke krajským  volbám) pan náměstek přijal.

Přítomní se na schůzce dotkli otázek komunikace, přenosu informací, stability programů či výhledu ve státní strategii vůči mládeži v nejbližších dvou letech.

Schůzka se konala z iniciativy spolků. Připomeňme, že odbor mládeže byl zkraje roku po přechodu sportu pod samostatnou agenturu zrušen, nově funguje oddělení pro mládež.

Tomáš Novotný

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu