Manuál na tábory od ministerstva zdravotnictví - aktualizované

denisa
Asociace

Myjme si ruce, střídejme se na turnusech  s denní pauzou či alespoň s osmihodinovou přestávkou. A při čtení manuálu tu a tam zhluboka dýchejme. 

Kolegové vedoucí, v odkazu nacházíte sedm stran šťastného čtení. Je to manuál ministerstva zdravotnictví. Říká, jak se chovat na táborech. Úřední řečí není místy snadné se prokousat, ale dokažte to, prosím. 

http://crdm.cz/download/legislativa/MZ-letni-tabory-2020.pdf

Snad by se návod dal stručně shrnout a doplnit:
Používejte hodně mýdla, omývejte desinfekcí  povrchy těla i předmětů dotýkaných a hlavně, používejte zdravý rozum. A bacha na stagnaci vody v hadici!  Netrapte se probůh jednorázovými ručníky, na naše tábory děti vozí svoje. Zachovávejte rozumné rozestupy, pokud to tedy jde. Kdyby nedejbože něco, zvýšená teplota či ztráta chuti či co....nepanikařte. Řešte to s chladnou hlavou, včas, ale ne zbrkle. Nic netutlejte, s rodiči i lékaři komunikujte v případě potřeby otevřeně.

Hygienici dnes vládnou všem. Víme, proč to je, jsme rádi, že tábory (zatím) vůbec povolili, ale víme také, že budou letos zatraceně na koni. Jednomu trošku uniká, proč tábory pod střechou, v těch všemožných obřích teletnících atd mají početní bene tak výrazně před tábory našimi, namnoze jsoucími v přírodě, mimo dosah lidí. Ale tak je to nastaveno a my to sami rádi musíme akceptovat.

Díky všem, kdo se s návodem poperou, kdo se budou chovat odpovědně a hlavně, kdo připraví dětem i sobě pěkný letní tábor.

Tomáš Novotný

PS: Nechystáme žádnou speciální dotaci na desinfekci. Považujeme za samozřejmé, že se promítne do ceny vašich táborů (přiměřeně!), nebo že ji uhradíte z oddílových rezerv. Běžné dotační prostředky na tábory již máme na účtu a počítáme s tím, že je poskytneme v nejméně takové výše, jako vloni. V táborovém vyúčtování pak může být zcela samozřejmě i náklad na desinfekci.

AKTUALIZACE: přidáváme nejčastější dotazy a odpovědi k manuálu - v příloze novinky

 


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu