KADAO SLAVILO

denisa
Asociace
Sobotní ranní deštivé probuzení nám okamžitě sdělilo, že oslava 35 let od založení TOM KADAO venku nebude. I přes nepříznivé počasí se nás ale sešlo hodně.
Byl nachystaný slavností oheň, všechny zábavy připraveny do lesa, stejně jako veškerý materiál složen v chajdě ve Vršovicích u Opavy. Od rána žhavíme telefony a píšeme na web zprávy klukům, holkám a jejich rodičům a známým, abychom všem sdělili všechny změny. Naštěstí máme v záloze školu v Komárově, která se o víkendu stala naší základnou do nepohody. 
A přesto, že to ze startu nevypadalo slavně, nakonec se celá oslava podařila. Dorty byly napečeny z 230 muffinů, kroniky vystaveny a světe div se, fakt se prohlížely.
 
Běžela nekonečná videa z naší činnosti, čepovala se malinovka a švestkové Bernardovo nealkoholické pivo (díky, pane Psoto!), plnily se úkoly, na jejichž konci byl vlastnoručně vyrobený buton, hledali se vedoucí v mládí a dnes, házelo se na Toma, střílelo na vedoucí, sprásklo se skoro 30 litrů zelňačky, rozdávaly se a přijímaly dárky (děkujeme všem, kdo nám poslal přání nebo osobně přinesl), premiéru zažily nové filmy táborový film Tajuplná Asie a outdoorový film Balkán 2019, natáčely se videovzkazy pro další generace, úsměvy vyvolávala KadaoFotoBudka, kde se mnozí vyřádili a samozřejmě nemohl chybět oheň.
Byl sice nějaký divný, ale byl náš a byl jediným řešením, které nám sobotní liják a prostor školy dovolil. Zapálili jsme jej ve jménu všeho, co je nám blízké, ze čtyř stran, na počest přátelství, přírody, oddílu a  dlouhých let ve zdraví.
 
A přestože byl tak zvláštní a zapálen jakýmisi podivnými prskavkami, bylo u něj veselo (díky všem, kteří si připravili písničku, scénku, vtip, výstup), příjemně, zpěvavě a dobře.
Hrálo se a zpívalo dlouho, přes půlnoc a pak, když šli malí spát, tak jsme "načli" dort, který Tom dostal ke svým narozeninám a dlouho jsme si povídali o oddíle, co nás čeká a možná nemine.
 
Vzhůru do dalších dnů, měsíců či snad let? Uvidíme!
 
Máte-li chuť zjistit více, pak 
 
Tom Weicht
Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu