Na Kusalínu úřadovalo Kadao, v Janově Perličky

denisa
Asociace, Chalupy

Začátek školního roku patří brigádníkům. Na chalupách se chystají zásoby dřeva na zimní sezonu, provádějí se úklidy po prozdninách, základny se pomalu chystají na příchod zimy. Na janovské chalupě vzaly za práci, respektive za dřevo jablonecké Perličky, správce Jindra Zápotocký si jejich pomoc nemohl vynachválit. Patří jim velké poděkování!

Na Kusalínu zase minulý týden úřadovali tomíci z opavského Kadaa, za víkend si pořádně mákli. Chválou nešetřil ani zde správce Jirka Homolka. I jim moc děkujeme za pracovní víkend.

O průběhu brigády na Kusalínu si můžete přečíst zde:

Krásný první zářijový víkend. Je nás, i s Jirkou H., čtrnáct. Také čtyři auta. U řezníka v Jablůnce jsme naložili 14 fláků z prasátka a tři kila hovězího. Ve Vsetíně, při společném veselém nákupu, pak přidali zeleninu, ovoce a další dobroty a do kanystrů nabrali benzín, aby všechny stroje šlapaly až do neděle. Dole v Hovězím ještě naložili 16 pytlů cementu. Za šera jsme dorazili, někteří pěšky, jiní v silných strojích k známé, a mnohými z nás i vás milované chalupě,  Kusalínu. Z aut jsme vše vytáhli a k tomu ještě křoviňáky, sekačku Adélu, motorové pily, zednické nářadí, brusky a vlastně vše, co by pan Lorenc taky poradil a Jirka nachystal. Něco se snědlo, zaznělo pár písní u ohně a šlo se na kutě. A to je vlastně vše. Pak už totiž zbyla jenom práce.

U ranních vajíček jsme se rozdělili pod vedením Jirky, který nás zahrnul úkoly: „Marceli a Keli, vy dva, budete zdít celou zeď pod chalupou, která ujíždí do údolí a s ním naše milá dřevěnice!!“ „ Danečku, tvoje parta LP, Pérák, Šampón, Stoki a Stopař vyklidí celý dřevník, který se bude bourat a uložte veškeré dřevo kamkoli. Samozřejmě je všechny špalky potřeba rozštípat!“ „ Tome, ty vezmi někoho, třeba Méďu, Motýla a Víťu, a strhejte starý heraklit a lepenku, vyndejte staré hřeby a vše natřete proti škůdcům a pak vlastně natřete celou chalupu. Jó, a vše odvezte na sběrné místo!“ „ Ty, Jesusi, vezmi pilu a pokácej…pojď já ti to všechno ukážu!“ „Já udělám probírku hlohů a ty pak můžete postahovat na jedno místo, budeme v listopadu pálit“ „A kdyby vám náhodou vybyl čas, pak nezapomeňte ….“ To už jsme neslyšeli. Stačilo!

Práce se nám dařila a šla nám pěkně od ruky. To místo si zaslouží naši pozornost a lásku. Navíc je zde tolik práce, že by na Kusalínu mohla pracovat i daleko větší parta než ta naše a třeba týden. Nakonec se nám povedlo udělat ještě více. Kluci strhli a i starý dřevník, který původně měli jen vyklidit. Takže může Hop s Yourym stavět nový. Večerní koupačka byla opět jako vloni, u Jany na farmě a dokonce ještě někteří zájemci vyrazili na koncert Vlasty Redla do Vsetína na náměstí.

Neděle už byla jen ve znamení dodělávek. Vyklidili jsme i staré dřevníky, vedle kterých se má vrtat voda. Samozřejmě jsme postahovali všechny trnité hlohy na loukách a celou chalupu jsme vysmejčili a zbavili starých nesmyslů. Prořezali příjezdovou cestu a vše v okolí chalupy pohrabali a uklidili. Pak už jen nezbytné foto a hajdy zpět do Opavy, s dobrým pocitem příjemného víkendu s KADAO partou.

Tom Weicht, TOM Kadao, Opava

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu