Projekt Pitná voda pro Kusalíno a jeho realizace v roce 2018

denisa
Asociace, Chalupy

Zhruba po půl roce od ukončení sbírky Pitná voda pro Kusalíno byl v květnu 2018 schválen technický postup realizace projektu. Je až skoro symbolické, jak se na přivedení vody do chalupy podílela sama příroda.

Ukázalo se totiž, že nejvhodnější místo pro vrt je buď před chatou, nebo na příjezdové cestě. Jinde voda prostě není. Proto bylo nutné vymyslet přeorganizování celého venkovního zázemí chaty. Vrt bude nakonec vybudován v prostoru před Kusalínem. Sociální zázemí bude umístěno na místě stávajícího dřevníku a skladu nářadí. Dřevník a sklad nářadí se musí zbourat a přemístit na jiné místo.

Dále bylo nutno před samotným provedením vrtu ořezat velké stromy, a to nad místem vrtu a nového dřevníku.

Vybudování vrtu během června se nepodařilo. Způsobilo to jednak počasí- v rozmoklém terénu nemohla souprava bezpečně vjet k chalupě. Vzhledem k průběhu letošního suchého léta byla pak souprava v neustálém pracovním vytížení, v údolích Beskyd na ně čekalo velké množství zakázek. Vrtaři studní mají v současné době práce na rok dopředu.

Nicméně podle posledních zpráv se podařilo domluvit, že se souprava přesune na Kusalíno v průběhu září. V této době by měl být dobudován i nový dřevník a sklad nářadí.

Pevně doufáme, že domluvené termíny se podaří dodržet a do hry nevstoupí opět samotná příroda, která si v oblasti Kusalína nedá příliš poroučet.

O dalším průběhu přivádění vody pro Kusalíno budeme tomíky a všechny ostatní dárce do Vánoc nejméně jednou znovu informovat.

 

Zbyněk Báča,  Jiří Homolka


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu