Byl to ten slavný den... aneb elektrifikace Kusalína

omanek
Asociace, Chalupy

Milí návštěvníci a příznivci turistické chaty KČT Kusalíno ,

jak jste si mnozí jistě přečetli v časopise Tomík, máme pro vás novinku ( pro romantiky bude možná trochu smutná) - po 20 letech se nám podařilo nemožné a ČEZ na svoje náklady zrealizoval za nemalé prostředky elektrickou přípojku na naši chatu.

Již brzy zástupci energetického závodu ČEZ připojí elektroměr a my si můžeme zapět " Byl to ten slavný den, kdy k nám byl doveden elektrický proud ... " a to s laskavým svolením autora těchto veršů Zdeňka Svěráka, který nám napsal : " Vážený pane Báčo ( pracovník ústředí KČT a vedoucí TOM Máci Turnov), použití textu z Elektrického valčíku pro potřebu KČT  Vám bezúplatně povoluji a přeji Vašemu konání zdar!  Zdeněk Svěrák"  

Nebojte se, přípojka vede zemí a elektrifikaci chaty poznáte jen podle nenápadné rozvodné skříňky na zadní straně chaty a vkusně umístěného elektroměru. Mění se však drobně platba za pobyt . Cena ubytování se nemění, jen se k tomu bude platit 6,- Kč za 1 kWh spotřebované elektrické energie . Tu si budete odečítat z elektroměru a posílat v rámci vyúčtování pro následnou fakturaci .

A nebojte se, pojistky máme kvalitní, nikoliv hřebíky, abychom nevyhořeli do píky .  

Věřím, že tuto modernizaci chaty pochopíte. V budoucnu plánujeme nový zdroj vody - vrt ( na hřebeni je dlouhodobý nedostatek vody ) a to bez elektřiny jednoduše nejde.

                            

Jiří Homolka - správce

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu