Tomíci na "Monte Bu"aneb První výšlap jihomoravských tomíků na Kraví horu

denisa
Asociace

Letošní turistickou  sezónu „První výšlap“ zahájili jihomoravští TOMíci spolu s členy KČT a širokou veřejností na Kraví hoře v Brně.

Tomácké oddíly si pro předškolní a školní mládež připravily následující ukázky ze své celoroční činnosti:

TOM Pifíkovci – „PODKOVÁK“ – hod podkovou na cíl; „CIBULOKRÁJEČ“ – ukaž, jak umíš krájet cibulu; „NO, ZABER“ – stará dobrá guma – dokaž svou sílu a dojdi si pro lízátko.

TOM Delfíni – „MODELÁRNA“ – uplácej si s hlíny, co tě napadne; „KIMONVKA“ – procvič si svou paměť; „Hřebíkárna“  - uhoď hřebíček na hlavičku; „Zapal !“ svíčku no, ale máš jen tři sirky – „Tééplýý čaj !!!“ no, pojď si ho uvařit;

TOM Kasiopea – „Záchrana tonoucího“ - Na vodu bezpečně!;  „Koloběžky“ - Někdy kolem, někdy pěšky, no a dneska?; „Ringo“.

TOM Hvězda Severu – „Rudkodělky“ - vlez si do teepee a make - zde na děti čekala spousta překvapení a zajímavých věcí;

TOM Oftalmo – „Poznej svět rukama“ - ze života nevidomých, napiš si něco pomoci braillova písma,  úkoly se zavázanýma očima.

Více jak 60 dětí se zapojilo do námi připravených činností. Počasí bylo spíše zimní, než jarní, ale tomíci jsou houževnatí. A tak během celého dne zde vládla dobrá nálada. Napomohlo tomu i sluníčko, které se nás snažilo alespoň trochu zahřát. Dětí měly zájem o naši činnost, a tak se celá akce vydařila a všem jsme měli možnost ukázat, že život u tomíků je pestrý a zajímavý.

Vyhrazený čas pro naše společné setkání turistů a tomíků rychle plynul, a když jsme odpoledne balili naše stanoviště,  všichni byli spokojení, že se naše akce vydařila.

Můžeme směle říci, že se podařilo zahájit 125 rok činnosti KČT velmi dobře, ukázali jsme veřejnosti, že čas strávený s tomíky, se skvělými lidmi, uteče rychleji,než den bez plánu a přátel, proto se těším na naše další naše výpravy, nové tváře a malé i velké přátele.

Za Jihomoravskou krajskou radu A-TOM

Pavel Pakosta - vedoucí oddílu Delfíni Brno 0408

Fotografie: