Brněnští Delfíni na Šumavě

denisa
Asociace

Každým rokem vyráží náš oddíl Delfíni z Brna na velice oblíbené jarní prázdniny na hory.

Letos tomu bylo také tak. Vybrali jsme známé místo, a to okolí šumavského Špičáku.

Naší základnou byl Tomášův dvůr, strategické místo pro zimní výpravy. Sněhová nadílka byla královská a počasí nám vskutku přálo.

V počtu cca 30 lidí jsme byli skupinou různého věku, zájmů a radovánek,  proto zde nechyběly lyže, snowboardy, běžky, sněžnice ale i vypůjčený snowscoot /kolo-snowboard/.

Všeho jsme se zhostili s chutí. /A neměl bych zapomenout na boby, jež dobře posloužily pro naši nejmenší a často i nejvýřečnější společniciJ/.

Rozděleni do několika skupin jsme vyráželi na svahy Špičáku, kde jsme se učili a zdokonalovali naše sportovní dovednosti. Dny utíkaly jako divé, protože počasí bylo nádherné a parta lidí, jež se nám každým rokem rozrůstá o malé i velké členy, byla výborná.

Energie a legrace bylo vrchovatě, naše společné zážitky totiž nekončily na svahu, to byl jen pouhý začátek.

V odpoledních hodinách jsme se vrhli společnými silami na přípravu večeře, kde nás leckdo překvapil i řádně rozesmál, o to více nám pak chutnalo a společné podvečerní hry tyto krásné chvíle jen završily.

Pro starší a věčné dobrodruhy se zde také našlo vyžití, naše výprava/ pod krycím jménem „3Š – špičková špičákovská štreka“ na noční Černé jezero byla jedinečná a nocleh pod širákem s nebem plných hvězd byl nezapomenutelný.

Týden se skvělými lidmi uteče rychleji než den bez plánu a přátel, proto se těším na naše další výpravy, nové tváře a staré, malé,velké přátele.

 

Za oddíl Delfíni Brno 0408

 

Tomáš Beňo

Fotografie: