Akce POVODNĚ 2010

Ondra
Asociace

Oddíl tom Sluníčko 19211 moc děkuje všem, kteří pomohli.

Ve středu obcházelo obyvatele Šitbořic pět lidiček, kteří vybrali ve sbírce částku 6 870 Kč. Ve čtvrtek a v pátek přibyly do pokladničky další korunky a spolu s materiálními příspěvky (kbelíky a čístícími prostředky) se částka vyšplhala na 11706 Kč. Večer jsme jeli nakoupit do makra a v sobotu 22.5.2010 jsme v brzkých ranních hodinách dorazili na místo (Troubky). Po rozhovoru s paní místostarostkou jsme vše vyložili ve skladu, naložili vysoušeče a rozvezli jsme na určené místa . I když jsme dorazilli jen dva, nabídli jsme pomoc při uklízení domů.

Dům byl vytopen do výšky 1,3 metru a vše, co bylo mokré, muselo pryč. Za dvě hodiny jsme spolu se dvěma hasiči vyklidili kompletně 3 místnosti. Kompletně znamenalo rozbít cca 8 promočených skříní a vynést k likvidaci televizi, ledničku, koberce, stoly i židle…

Perlička na konec – po vyložení námi přivezeného nákladu jsme si šli vyslechnout další povely a když jsme pak dorazili na další místo určení, nabídl nám jeden místní pán vodu z naší Brněnky (místní šitbořický obchod) a rukavice z brněnského makra :-) .V „akci“ jsme viděli i další materiál… Jak jsme v letáčku avízovali - vše šlo rovnou k potřebným.
Na místě jsme potkali také skauty, Pionýry a TOMÍKY, což nás potěšilo a povzbudilo nejvíc.


Děkujeme za vámi projevenou důvěru.
Novotný Jan

 

Podproují nás: RWE, PRAMOS a.s. , www.nacestu.cz , časopis Turista - www.turista.cz, Chameleon Brno, Asociace TOM, ČRDM JIHOMORAVSKÉHO KRAJE .
WWW.SLUNICKOSITBORICE.WEBNODE.CZ