Tomíci se zapojili do projektu 72 hodin

denisa
Asociace

Ve dnech 11. - 14. října proběhla tradiční akce 72 hodin, kterou již posedmé uspořádala Česká rada dětí a mládeže. Třídenní projekt je zaměřený na dobrovolnickou činnost věnovanou přírodě, okolí, památkám, zvířatům či spoluobčanům.

Do projektu se zapojilo i několik našich oddílů – namátkou jmenujme TOM Dakoti, který se vydal pomáhat na farmu, TOM Tuláci uklidili jeskyni Morldoch, nasbírali kaštany pro lesní zvířata a vysbírali odpadky z turistických tras a lesního hřiště, tomíci z TOM Úhlava vysadili v Přešticích Strom svobody – lípu. Stopaři z Jirkova vyráběli zimoviště pro ježky a zvířatům v Modřanském útulku pomohli i pražští tomíci z oddílu S. T. A. N. Oddíl TOM Kulíšci z Roztok vyčistil od odpadků park u náměstí a část levého břehu Vltavy.

Chropynští Kamínci uspořádali drakiádu pro děti a strávili příjemné odpoledne s místními seniory, Ještěrky z Nové Jičína pomáhaly opravit místní hrad a TOM Magneti zase uklízel přístupovou cestu k hradu Trosky. S úklidem Brna pomohl oddíl TOM Oftalmo.

Všem zúčastněným tomíkům  děkujeme, že věnovali svůj čas a nadšení dobré věci, zkrášlili své okolí nebo potěšili své spoluobčany.

(ústř)

 

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu