Na letním táboře Lotrů vypukla vzpoura

denisa
Asociace

Ostrov Kostlivců, Suchdol nad Lužnicí, horký konec léta 2015: Vzbouřená posádka lodi Hispaniola vedená pirátem Silverem se nakonec zmocnila pokladu, který zde na ostrově před lety ukryl kapitán Flint.

Celou původní generalitu, přezdívanou "bílé límečky," pak při vzpouře hodili přes palubu.

Tak skončil tradiční letní tábor Lotrů - členů stejnojmenného turistického oddílu. Poklad však není to pravé bohatství, které děti na táboře vyhledávají.

Kamarádství nabírá pravý význam

Letos byla nejlepší kamarádská atmosféra,“ shodují se sborově Lotři, kteří se ale každý rok netrpělivě ptají na téma táborové hry, protože právě propracované téma a bojovky z dílny dlouholeté programové vedoucí Katky Řehákové umožňují dětem se poznat úplně jinak, než se znají například ze školy. „Určitě už víme, že spolu zůstaneme v kontaktu i po táboře.“ Říká čtrnáctiletý Dan, který s Lotry letos vyrazil poprvé a spolu s dalšími stejně starými kamarády zvládl také spaní o samotě v noci v lese.

Malí i velcí si užívají hry stejně

Nejvíce se mi líbila ta hra, jak jsme museli nakupovat a prodávat ty kartičky.“ Vysvětluje devítiletý Tadeáš, který patřil mezi nejmladší část osazenstva. Věk ovšem neznamená žádný hendikep. Všechny družiny jsou totiž odjakživa tvořeny tak, aby spolupracovali kluci, holky, mladší i starší pohromadě. „Je to jako v životě. Učí se spolu vycházet, rozumět si, i když každý prožívá své dobrodružství v něčem jiném. Ať už se hraje hra, nebo se myje nádobí, vždy u té činnosti fungují všichni společně a po první polovině tábora se z nás stává spíše taková rodina.“ Komentuje táborovou atmosféru hlavní vedoucí oddílu i tábora Tomáš Buriánek.

Letní tábor skončil, ale pravidelná činnost hronovského turistického vodáckého oddílu právě začala. „Už na podzim nás čeká několik sjezdů řek a děti se nemohou dočkat podzimního tábora. Jen zvyknout si na chladnější počasí bude po letošním létě obzvlášť náročné,“ doplňuje s úsměvem  Tom Buriánek.

 

Karel Neuschl

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu