TOM Sedmička oslavil 35.výročí oddílu

denisa
Asociace

Oddíl Sedmička byl založen 7.11.1979 v Ostravě. Oslavu 35 let jsme se rozhodli udělat na skautské základně v Dolní Bečvě.  

Oficiální program jsme zahájili Táborovým pětibojem. Soutěžilo se ve stavění stanu, přepalování provázku, vázaní sedmi základních uzlů, zabíjení hřebíku a balení batohu. Všichni si zopakovali, co je oddíl naučil a přiučili se i něco nového, takže o zábavu bylo postaráno. Po dokončení pětiboje jsme si prohlíželi fotky a placky z mládí a vzpomínali, jak jsme se měli v oddíle dobře a co všechno nám do života přinesl.

Na oslavě nesměl chybět narozeninový dort ve tvaru znaku Sedmičky. Odpoledne jsme vyrazili na procházku do okolí, šli jsme směrem na Radhošť, ale nakonec jsme tam nedošli a vrátili se zpět. Po návratu všech jsme si dali guláš a následoval zlatý hřeb večera - výroční oheň. Převlékli jsme se do oddílových krojů nebo triček - ti, co již oddílový kroj nevlastní nebo se do něho po letech nevešli. Pod vedením Béďy a praporečníka Komára jsme napochodovali k ohni. Zde jsme slavnostně předali pamětní list, pamětní placku vítězům pětiboje a důkaz za nejlepší KPZ. Pak jsme již tradičně zazpívali „Nezacházej slunko“. Staří členové protestovali, že toto se na výročním ohni nezpívalo, tak jsme ještě přidali „Červená se liné záře“.

Potom jsme se odebrali do chalupy a pokračovali v zábavě. Honza s Ondrou a Jiříčkem hráli na kytary, a kdo chtěl, tak s nimi zpíval. Někteří si vzali staré alba nebo placky a vyprávěli ostatním, kde to bylo a co tam zažili.

Slíbili jsme si, že na příští výročí zamluvíme Liščí chatu, kde jsme s oddílem jezdili. Založili jsme Deník Sedmičky, takže komentáře k akci nám do něho někteří napsali a připsali i kontakty, abychom je mohli zvát i na další akce, které budeme pod vedením Sedmičky organizovat.

Moc děkuji všem, kteří dorazili: Pinďa, Veve, Monika, Irča, Honza, Jeňa, Besi, Želva, Zina, Miki, Piky, Jiříček, Petra, Komár, Francin, Béďa, Marcel, Ondra, Hans, Kobliha.

Pusa- Iva Černíková


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu