Tomíci, podpořte projekt Světluška!

 Tomíci se v nejbližší době stanou oficiálním partnerem Nadačního fondu Českého rozhlasu, v centru jehož zájmu je právě pomoc nevidomým prostřednictvím akce Světluška.

 

Milí kolegové vedoucí, instruktoři  tomíků,

obracím se na Vás s následující výzvou. Pomozme dobré věci!

Vedení tomíků v minulých dnech rádo přijalo výzvu Přemysla Filipa, šéfa Nadačního fondu ČRo, a souhlasilo se zapojením našeho spolku do sbírky na podporu nevidomých.

Světluška je projekt, který existuje již dvanáct let. Jeho tváří byla řadu let Aneta Langerová, určitě jste zaregistrovali také kavárny Potmě, kde zažijete to, co je každodenní realitou nevidomých. V posledních dvou letech se také běhá pro Světlušku ve Stromovce…

Nejbližší akcí celoročně probíhajícího projektu, do kterého bychom naše oddíly rádi pozvali, je zářijová akce V září světlušky září.

Jako první oddíl se již přihlásil TOM Maracaibo, kterému moc děkujeme za rychlou odezvu a těšíme se, že další oddíly budou Maracaibo následovat!

Projekt probíhá mezi 8. a 12. zářím, je možné ale domluvit i prodloužení termínu o několik dní.

Jak by to mělo u nás vypadat?
Dvojice (trojice, nejvýše ale pětice – družiny) tomíků, z nichž jeden musí býti vždy starší patnácti let, obejdou s pokladničkou a sbírkovými předměty náměstí, nádraží, známé…Je to na uvážení. Kdo s námi před deseti a více lety prožil úspěšnou sbírkovou akci Kameny, ví, oč jde.

Členové oddílu mají trička – světluščí kostým, neměli by se stydět nasadit si také tykadla…Kasičky jsou zapečetěné, budete vybaveni průkazem sběrače.

Peníze sveze buď bezpečnostní agentura, nebo je sběrači vloží bez poplatku na příslušný účet.

 Forma získávání peněz? Prodej předmětů, které  dostanete na konci srpna od nadačního fondu. Jde o píšťalky, tykadla a náramky na ruku. Náramky asi budete znát, je možné je tu a tam na někom vidět…

 

Dokdy je potřeba se přihlásit?
Co nejdřív, nejpozději ale do 15. srpna 2014. Stačí poslat na ústředí mail s kontaktní osobou, která bude ale vědět, oč jde, bude o věci informovaná. Prosíme přidat na ni adresu a telefon a údaj, kolik sběračských družstev (v čele musí být vždy patnáct +) postavíte, kde bude sbírka probíhat. 

Na samém konci srpna zprostředkujeme zaslání kasiček a sbírkových předmětů. Termín je potřeba dodržet, není možné zajišťovat ´posílání věcí dva tři dny před akcí samou.

 

Milí kolegové,

svět, ve kterém se pohybujeme my, vidoucí, je přes všechny problémy a peripetie světem jednoduchým a světlým. Pomozme ho ulehčit těm, kdo tohle štěstí nemají!

Nadační fond ČRo, který nás ke spolupráci pozval, je seriozní organizace, která zaručí, že se prostředky námi vybrané dostanou k potřebným, tedy k zrakově postiženým dětem a dospělým lidem.

Budeme rádi, když se do projektu zapojíte.

V  případě zájmu prosím kontaktujte  roztocké ústředí na mailu chalupy@a-tom.cz , v kopii pak  ton@a-tom.cz.

Pošleme vám návodný informační leták, který je sice určen studentům, ale poslouží dobře i pro potřeby tomíků.

 

Tomáš Novotný                        

předseda Asociace TOM

 

Tomek Hurt

místopředseda Asociace TOM


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu